ایران اکازیون:اخترشناسان در بررسیهای جدید خود با استفاده از تلسکوپ فضایی هابل عکسی دقیق از دنبالهدار میانستارهای “بوریسوف” ثبت کردند. این جرم آسمانی دومین جرم میانستارهای است که وارد منظومهشمسی شده و محققان موفق به شناسایی آن شدند.
به گزارش بیگ بنگ، این جرم نخستینبار در ۳۰ اوت سال جاری توسط “گنادی بوریسف”(Gennady Borisov)، ستارهشناس اوکراینی در رصدخانه “MARGO” دیده شده بود. سرعت و خط سیر این دنبالهدار نشان میدهد که از بیرون منظومهشمسی آمده است. نخستین دنبالهدار میان ستارهای اوموآموا نام دارد که در سال ۲۰۱۷ کشف شد. به گفته محققان شباهت بالای این جرم به اجرامی که در همسایگی منظومۀ ما شکل گرفتهاند، شاهدی است بر این فرضیه تازه که ساختار سایر منظومهها نیز همسانی بسیاری با منظومه ما دارد.
این عکس تلسکوپ هابل از دنبالهدار بوریسوف که در ۱۲ اکتبر سال ۲۰۱۹ گرفته شده غلظت غبار در اطراف ِ هستۀ آن را نشان می دهد. برخی از برآوردها حاکی از آن است که هستۀ این دنبالهدار میان ستارهای قطری بین ۲ تا ۱۶ کیلومتر دارد. زمانی که هابل این عکس را گرفت، دنباله دار بوریسوف حدود ۴۱۸ میلیون کیلومتر با زمین فاصله داشت.
پیشبینی میشود که این دنبالهدار ۷ دسامبر به نزدیکترین فاصله با خورشید برسد و عبور آن از کنار زمین در فاصله ۳۰۰ میلیون کیلومتری رخ بدهد. زمان خروج این دنبالهدار از منظومه شمسی نیز ۲۰ هزارسال آینده برآورد شده است.
منابع بیشتر: NASA , sci-news.com