ایران اکازیون:دانشمندان ناسا با استفاده از مدارگرد شناسایی مریخ (MRO)، تودههایی از رسوبات شیشه را در دهانههای سطح مریخ کشف کردند.
به گزارش بیگ بنگ، ناسا اعلام کرد دانشمندانش با استفاده از اطلاعات جمعآوری شده توسط مدارگرد اکتشافی مریخ موفق به ردیابی رسوبات شیشهای در سطح مریخ شدهاند. شیشه برخوردی تحت تاثیر حرارت شدید ناشی از برخورد شهابسنگها با سطح مریخ ایجاد شدهاست. اهمیت کشف شیشه در مریخ از آن رو است که دانشمندان پیش از این توانستهاند در شیشههای برخوردی مشابهی که در حفرهای برخوردی در کشور آرژانتین کشف شدهاست، بقایای مولکولهای ارگانیک و مواد گیاهی کشف کنند. از این رو اگر در حین شکلگیری مریخ روی این سیاره حیاتی وجود داشته، بقایای آن را میتوان در این رسوبات شیشهای کشف کرد.
محققان امیدوارند چنانچه زمانی حیات بر روی مریخ وجود داشته، ردپای آن در تودههای شیشهای به جا مانده باشد. یکی از مکانهای احتمالی برای فرود کاوشگر بعدی مریخ که در سال ۲۰۲۰ پرتاب میشود، به احتمال قوی در مناطق حاوی تودههای شیشهای خواهد بود. شیشه، در طبیعت و زمانی شکل میگیرد که صخره ذوبشده با سرعت بسیار بالای منجمد شود و اتمهای متحرک در آن، وقت کافی برای صفآرایی در اشکال منظم را نداشته باشند. در واقع، در این حالت، اتمها در هر جایی که هستند منجمد میشوند و سطوح شیشهای درخشان و سخت را خلق میکنند.
ردیابی شیشه از فضا کار بسیار سختی است. کوین کانن و جک ماستارد از دانشگاه براون از سنگهای مشابه با آنچه در مریخ موجود است نمونهای از این رسوبات شیشهای را ساخته سیگنالهای طیفی آنها را محاسبه کردند. بررسیهای انجام شده نشان میدهند رسوبات شیشهای در حفرههای برخوردی مریخ پدیدهای بسیار رایج هستند و مناطقی که مملو از این رسوبات هستند میتوانند به اهداف مطالعات آینده مریخی تبدیل شوند تا مسیر سفر انسان به مریخ در سال ۲۰۳۰ را هموار سازند. جزئیات این تحقیق در مجله Geology ارائه شد.
سایت علمی بیگ بنگ / منابع: NASA , nbcnews