کشف ۲۳ کهکشان جدید با استفاده از دوربین “انرژی تاریک”

0
139



به گزارش بیگ بنگ به نقل از ایسنا، زمان تشکیل این کهکشان‌ها دقیقا همزمان با دوره بسط و انبساط کیهان بعد از تاریکی مطلق کیهانی است. در این دوره جهان در فرایند یونیزه شدن مجدد قرار داشته است که در آن پرتوهای ایجاد شده از طرف ستارگان و کهکشان‌های جدید محیط اطراف خودشان را روشن کرده بودند و مه‌های کهکشانی را در اطراف کهکشان‌های جدید خنثی می‌کردند.

تیمی از منجمان دانشگاه ایالتی آریزونای آمریکا با استفاده از دوربین کشف انرژی تاریک و تلسکوپ چهار متری “بلانکو” که در رصدخانه نوری ملی شیلی قرار دارد موفق شدند ۲۳ کهکشان جدید که در دوران ابتدایی کیهان ایجاد شده‌اند را مشاهده کنند. حدود ۳۰۰ هزار سال پس از بیگ بنگ، کیهان در تاریکی مطلق قرار داشت و گاز هیدروژن در تمام فضا پراکنده بود. در ۵۰۰ میلیون سال بعد از این شرایط، اولین کهکشان‌ها و ستارگان شکل گرفتند و تشعشعات ناشی از آنها فضای پیرامونی آنها را تغییر داد که سبب تغییر ماهیت جهان شد. دانشمندان این روند را در فاصله ۳۰۰ میلیون تا ۱ میلیارد سال پس از شکل‌گیری کیهان می‌دانند.

“سانگیتا مالهوترا”(Sangeeta Malhotra) یکی از محققان این پروژه گفت: پیش از یونیزه شدن مجدد این کهکشان‌ها به سختی رصد می‌شدند زیرا نور آنها به خاطر گازهای بین کهکشانی قابل رویت نبود و پس از مدتی با از بین رفتن این گازها رصد آنها امکان‌پذیر شد. وی افزود: با استفاده از این روش ما می‌توانیم در هر زمانی بفهمیم چقدر از مه‌های کهکشانی اولیه در جهان باقی مانده است.

تجهیزات رصدی مورد استفاده برای رصد این ۲۳ کهکشان به تازگی بروزرسانی شده‌اند و بخش زیادی از موفقیت منجمان به خاطر استفاده از این تجهیزات بوده است. چند سال قبل با امکانات آن زمان محققان این رصد را با استفاده از یک دوربین ۶۴ مگاپیکسلی انجام دادند که می‌تواند فضایی به اندازه ماه کامل در آسمان را پوشش دهد. دوربین مورد استفاده در تحقیق فعلی حدود ۵۷۰ مگاپیکسل است که می‌تواند فضایی در ابعاد ۱۵ برابر ماه کامل در آسمان را پوشش دهد. جزئیات بیشتر این پژوهش در نشریۀ Astrophysical Journal Letters منتشر شده است.

سایت علمی بیگ بنگ / منبع: dailymail.co.uk

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CAPTCHA