اخترشناسانی که سحابی روزت یعنی ابر عظیمی از گاز و غبار با فاصله ی ۴۶۰۰ سال نوری از زمین در صورت فلکی تک شاخ را مشاهده کرده اند، متوجه شده اند که ابرهای کوچک، گرد و تیره که به گلوبلوت ( globulettes ) معروف هستند، دارای خصوصیات مناسبی برای تشکیل سیارات شناور بدون ستاره ی مادر هستند.
به گزارش بیگ بنگ، مشاهدات جدید که با استفاده از تلسکوپ های دانشگاه فناوری چالمرز انجام شد، نشان می دهد که تمام سیارات شناور از منظومه های سیاره ای موجود خارج نشده اند. آنها همچنین می توانند به طور آزادانه تولید شوند. این مطالعه حاکی است، ابرهای کوچک در سحابی روزت با سرعت تقریبأ ۸۰۰۰۰ کیلومتر در ساعت به سمت بیرون در حال حرکتند.
گوستا گاهم ( Gösta Gahm )، اخترشناس دانشگاه استکهلم و مسئول پروژه گفت: «سحابی روزت خانه ی بیش از صدها ابر کوچک است – آنها را گلوبرت (globulettes ) می نامیده، این ابرها بسیار کوچک هستند و طول آنها ۵۰ برابر کوچکتر از فاصله ی بین خورشید و نپتون است. قبلأ قادر بودیم برآورد کنیم که بیشتر آنها از جرم سیارات هستند و جرم آنها ۱۳ برابر کمتر از جرم مشتری است. اکنون اندازه گیری های معتبرتری از جرم و چگالی تعداد بسیار زیادی از این اشیاء داریم و سرعت حرکت آنها نسبت به محیطشان را به طور دقیق اندازه گیری کرده ایم.»
تحقیق قبلی نشان داد که ممکن است ۲۰۰ میلیارد سیاره ی شناور در کهکشانمان یعنی کهکشان راه شیری وجود داشته باشد. تاکنون دانشمندان معتقد بوده اند که چنین «سیارات سرکشی» که دور خورشیدشان نمی چرخند می بایست از منظومه ی سیارات موجود خارج شده باشند. مشاهدات جدید از ابرهای کوچک و تیره در فضا احتمال دیگری را نشان می دهد: برخی از سیارات شناور به خودی خود تشکیل شدند. این گروه، مشاهدات مربوط به امواج رادیویی را با استفاده از تلسکوپ ۲۰ متری در رصد خانه ی فضایی Onsala سوئد جمع آوری کردند، همچنین مشاهدات مربوط به امواج زیر میلی متری را در APEX شیلی و نور مادون قرمز را با تلسکوپ فناوری جدید (NTT) در رصدخانه لاسیلاESO در شیلی جمع آوری کردند.
اخترشناسان حدود ۹۰۰ سیاره را می شناسند که دور ستاره های دیگر بجز خورشیدشان می چرخند، اما سیارات شناوری نیز کشف شده اند. برخی از این سیارات با استفاده از تکنیکی به نام میکرولنزیک کشف شده اند؛ در این تکنیک، سیاره زمانی کشف می شود که از جلوی یک ستاره عبور می کند و موقتأ باعث روشن تر شدن آن ستاره می شود. این اثر را نظریه ی نسبیت عام اینشتین پیشبینی کرده، یعنی نور ستاره با عبور سیاره از جلوی آن خم (شکسته) می شود که به اصطلاح لنز گرانشی نامیده می شود. دانشمندان برآورد کرده اند که تعداد سیارات شناور در کهکشانمان احتمالأ بیش از ۲۰۰ میلیارد است.