جزئیات بارش شهابی “برساوشی” –

0
174




ایران اکازیون:در روزهای ۲۱ و ۲۲ مرداد ماه ۹۷ شاهد اوج بارش شهابی “برساوشی”هستیم که به گفته منجمان به دلیل وضعیت ماه، در سال جاری تعداد ۶۰ تا ۷۰ شهاب در هر ساعت قابل مشاهده است.

gn gift guide variable cبه گزارش بیگ بنگ، شهاب‌های کوچک برساوشی که معمولا درخشان و رنگارنگ هستند توسط گرد غباری که سیاره زمین از مدار دنباله دار سویفت-تاتل جاروب کرده، تشکیل می شوند. این بارش شهابی که هر سال رخ می دهد به علت ورود ذرات و غبار باقیمانده از دنباله‌دار سویفت-تاتل به جو زمین و سوختن آنها می توانیم شاهده آتش بازی آسمانی باشیم.

در زمان بارش شهابی در سال جاری، ماه به وضعیت “محاق” (ماه تاریک) قرار دارد و ماه در آسمان صبحگاهی قابل مشاهده است، از این رو افرادی که قصد دارند این پدیده نجومی را رصد کنند، رصد بارش شهابی خوبی را تجربه خواهند کرد. تعداد شهاب‌های قابل مشاهده در این پدیده را ۶۰ تا ۷۰ شهاب در هر ساعت میباشد. در واقع با طلوع صورت فلکی برساوش از افق شمال شرق و اوج گرفتن کانون بارش شهابی، بخت بالایی برای دیدار با شهاب‌های درخشان و پرسرعت برساوشی در آسمان شب خواهیم داشت. رؤیت این بارش شهابی از شهرهای بزرگ به سختی صورت می‌گیرد، و برای مشاهده این رویداد نجومی باید به مکان‌های تاریک و به دور از آلودگی نوری رفت. آنچه بارش شهابی سال جاری را زیباتر می‌کند، وجود سیارات “مریخ” و “زحل” در آسمان شبانگاهی است.

the perseid meteor showerبه‌ویژه سیاره مریخ در شب‌های اوج بارش شهابی برساوشی در حضیض مداری (نزدیکترین فاصله به زمین) قرار دارد و به صورت یک سیاره سرخ رنگ در آسمان دیده می‌شود و تا نزدیکی‌های صبح (تا ساعت ۴ بامداد) روز ۲۲ مرداد در آسمان دیده می‌شود. اوج بارش شهابی برساوشی نیمه شب روزهای ۲۱ و ۲۲ مرداد ماه میباشد. بارش شهابی برساوشی هر ساله از ۲۷ تیرماه آغاز می‌شود و تا ۳ شهریور ماه ادامه دارد؛ چراکه زمین در این روزها از منطقه‌ای می‌گذرد که از ذرات ریز به جای مانده از دنباله‌دار “سویفت تاتل” وجود دارد. برای رصد شهاب‌ها نیازی به تجهیزات گران قیمت و پیچیده نخواهد بود زیرا شهاب‌های شهاب‌باران برساوشی معمولا به اندازه‌ای درخشان و بادوام هستند که با چشم غیر مسلح نیز می‌توان به راحتی آنها را مشاهده کرد. برای عکاسی از این پدیده بهتر است مناطقی انتخاب شود که در آن علاوه بر مناظر آسمانی، مناظر طبیعی نیز موجود باشد.

سایت علمی بیگ بنگ / منابع بیشتر: theguardian.com , space.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CAPTCHA