آیا استارشیپ می‌تواند تا سال ۲۰۲۴ به مریخ برسد؟

0
151




ایران اکازیون:شرکت اسپیس ‌ایکس برای آغاز سکونت‌ دائمی انسان روی مریخ با کمک موشک غول‌پیکر استارشیپ خود تقریباً آماده است. ایلان ماسک می‌گوید اولین سفر فضاپیمای استارشیپِ می‌تواند در ۴ سال آینده رقم بخورد.

KSCSSJHKJVETBNBSOKJBDSVSE
فضاپیمای استارشیپ متعلق به شرکت اسپیس ‌ایکس اولین پرواز بدون سرنشین خود به سوی مریخ را در سال ۲۰۲۴ تجربه خواهد کرد.

به گزارش بیگ بنگ، ایلان ماسک بنیانگذار و مدیر شرکت اسپیس ‌ایکس در کنگره‌ی بین‌المللی جامعه‌ی مارس گفت: «شرکت خصوصی اسپیس ‌ایکس برای پرتاب اولین مأموریت بدون سرنشین خود به مریخ در چهار سال آینده برنامه‌ریزی کرده است.» ماسک در گفتگویی با رابرت زوبرین بنیانگذار جامعۀ مارس چنین عنوان کرد: «فکر می‌کنم پرتاب فضاپیما در دومین پنجرۀ پرتاب به مریخ از شانس موفقیت زیادی برخوردار باشد».

پنجرۀ پرتابی که ماسک به آن اشاره کرد فرصت پرتابی است که هر ۲۶ ماه برای مأموریت‌های سفر به مریخ رقم می‌خورد. ناسا، چین و امارات متحده عربی همگی در جولای امسال مأموریت‌هایی را به مریخ تکمیل کردند. پنجرۀ پرتاب بعدی به مریخ در سال ۲۰۲۲ در دسترس خواهد بود و اشاره‌ی ماسک به دومین پنجرۀ پرتابی است که در سال ۲۰۲۴ امکان سفر به مریخ را مهیا خواهد کرد.

مأموریت سفر به سیارۀ سرخ با پرتابگر استارشیپ شرکت اسپیس ‌ایکس انجام خواهد شد که تلفیق جالبی از موشک-فضاپیمای چندبار مصرف است و در جنوب تگزاس در حال توسعه است. علاوه بر این، اسپیس ‌ایکس در حال برنامه‌ریزی است تا از استارشیپ برای مأموریت‌های سفر به ماه در سال ۲۰۲۲ و نیز سفرهای نقطه به نقطه در مدار حول زمین، استفاده کند.

ماسک قبلاً گفته بود که برای اطمینان از بقای هوشی که می‌شناسیم، انسان‌ها باید روی مریخ حضور دائمی و خودکفا داشته باشند – به خصوص زمانی که سیاره‌ی زمین با فاجعه‌ای شبیه جنگ هسته‌ای یا برخورد سیارک غیرقابل سکونت شد.

ebfdaffdcabdeeeاما اسپیس ایکس در حقیقت برنامه‌ای برای ساخت سکونت‌گاه در مریخ ندارد. شرکت اسپیس ‌ایکس به عنوان یک شرکت حمل و نقل فضایی هدفش تنها انتقال تجهیزات (و انسان) به مریخ و از مریخ به زمین است و فقط می‌تواند امکانات مورد نیاز را برای توسعه‌ی پایگاه‌های مریخی برای دیگران فراهم کند.

رابرت زوبرین، بنیانگذار جامعه‌ی مارس در حین برگزاری کنگره اعلام کرد: «اسپیس ایکس با بزرگ‌ترین چالش که سامانه‌ی حمل و نقل باشد دست و پنجه نرم می‌کند. انواع و اقسام سامانه‌های دیگر وجود دارند که باید آن‌ها را نیز مد نظر قرار داد.»

زوبرین افزود: «آرزوی شخصی من این است که تا پایان امسال شاهد حضور استارشیپ در استراتوسفر باشیم و اگر ایلان درست گفته باشد، سال آینده یا یک سال بعد استارشیپ در مدار قرار گیرد. این رویداد دیدگاه مردم را نسبت به امکانپذیر بودن سفر به مریخ به‌کلی دگرگون خواهد کرد. و آنگاه، همانطور که می‌دانید، شاهد حضور ناسا خواهیم بود تا روی قطعات باقی‌مانده‌ی این پازل سرمایه‌گذاری کند و یا کارآفرینان زیادی برای تکمیل قطعات باقی‌ماندۀ این پازل پا پیش خواهند گذاشت.»

اگر نقشه‌ای که ایلان ماسک ترسیم کرده، درست باشد – چون او به ارائه‌ی برنامه‌های زمانبندی کاملاً جاه‌طلبانه معروف است – انتظار می‌رود اولین مأموریت این شرکت به مریخ در همان سالی عملی شود که فضانوردان ناسا قرار است طی برنامه‌ی آرتمیس به ماه بازگردند. علاوه بر این، اسپیس ایکس در حال برنامه‌ریزی است تا در سال ۲۰۲۳ گردشگران فضایی را با استارشیپ به مداری حول ماه بفرستد. ناسا همچنین شرکت اسپیس ایکس را به عنوان یکی از سه تیم تجاری خود برگزیده تا ماه‌نشین‌های مورد نیاز برنامه‌ی آرتمیس را توسعه دهند (دو شرکت دیگر شامل داینتیکس و بلو اُریجین هستند – م).

JzSxuneinUageYkKmW
این اینفوگرافیک نشان می‌دهد که چگونه اسپیس ایکس از فضاپیمای میان‌ستاره‌ای استارشیپ استفاده می‌کند تا انسان‌ها و تجهیزات را از زمین به سیاره سرخ و بلعکس جا‌به‌جا کند.

ماسک روز جمعه اعلام کرد که اگر به خاطر محدودیت‌های مکانیک مداری نبود که تنها هر ۲۶ ماه فرصت پرتاب فضاپیما به مریخ را در اختیار ما می‌گذارد، چه بسا اسپیس ایکس طی ۳ سال می‌توانست برای ارسال فضاپیمایی به مریخ تلاش کند یا حتی موفق می‌شد فضاپیمایی را به مریخ بفرستد.» ماسک افزود: «علاوه بر این، زمین و مریخ در بهترین موقعیّت خود قرار ندارند و از آنجایی که زمین و مریخ در منظومه‌ی شمسی در موقعیّت‌های متفاوتی قرار می‌گیرند، پنجره‌ی پرتاب مناسب چهار سال دیگر در برابر ما گشوده خواهد شد.

ماسک در سال ۲۰۱۶ برنامه مأموریت‌های استارشیپ را اعلام کرد. هدف پروژه پرتاب فضاپیمایی ۵۰ متری بود که بر بوستر غول‌پیکری سوار شده بود که برای مأموریت‌های اعماق فضا به ماه، مریخ و هرجای دیگری در منظومه‌ی شمسی مناسب است. استارشیپ و بوستر پرتابگر سوپرهِوی آن هر دو قابل استفادۀ مجدد هستند.

امسال اسپیس ایکس در طی پرواز آزمایشی دو نمونه‌ی اولیه از فضاپیمای استارشیپ بنام‌های SN5 و SN6 را از سایت پرتاب بوکاچیکا در تگزاس پرتاب کرد. این پرتابه‌ها توانستند تا ارتفاع ۱۵۰ متری در آسمان اوج بگیرند. اسپیس ایکس اخیراً در حال آماده‌سازی نمونه‌ی اولیه استارشیپ دیگری بنام SN8 است تا در آینده‌ای نزدیک طی یک پرواز آزمایشی آن را تا ارتفاع ۲۰ کیلومتری به فضا پرتاب کند.

ترجمه: محمد نوده فراهانی/ سایت علمی بیگ بنگ

منبع: space.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CAPTCHA