آیا در “اروپا” قمر مشتری حیات میکروبی وجود دارد؟

0
139




1-europahaseno

بیگ بنگ: یک مطالعه جدید این موضوع را بررسی می کند که آیا اروپا پتانسیل لازم برای زندگی فتوسنتزی در محیط های فاقد نور را دارد یا خیر. همانطور که می دانید اروپا قمر مشتری دارای اقیانوس زیر سطحی میباشد، حال سوالی که پیش می آید این است که در این اقیانوس زیر سطحی حیات میکروبی می تواند شکل بگیرد؟ در سال گذشته یک نوع موجود زنده در اعماق اقیانوس و دهانه ی آتشفشانی در اطراف منافذ هیدروترمال زمین کشف شد، این مناطق فاقد نور خورشید میباشند. منافذ هیدروترمال در اطراف مناطق زلزله خیز، آتشفشان ها و صفحات تکتونیکی دیده می‌شوند. آب بسیار گرم و مواد شیمیایی خارج این مناطق یک محیط ایده آل برای زندگی این جانوران فراهم می‌کنند.

محققان معتقدند چنین منافذ هیدروترمال در قمر مشتری “اروپا” نیز وجود دارد و نمونه‌ای از آنها زمانی بر سطح مریخ نیز وجود داشته است. پیش بینی می شود این موجود که بنام کرم هیدروترمال است نیز ،می تواند در محیط های بیگانه و خارج از زمین مانند “اروپا” قمر مشتری به حیات خود ادامه دهد.

01444
این تصویر از این موجود عجیب با استفاده از یک میکروسکوپ الکترونیکی بدست آمده است. در واقع این تصویر یک کرم هیدروترمال است که ۵۲۵ بار بزرگنمایی شده است. عرض واقعی از میدان در تصویر ۵۶۸μm است، و یا ۵۶۸/۱۰۰۰ از یک میلیمتر است.  این موجود یکی از کوچکترین موجودات زنده شناخته شده میباشد.

در حال حاضر پژوهشی با این عنوان که چگونه چنین موجوداتی می توانند از تولید گازهای گلخانه ای در محیط کم نور از منافذ هیدروترمال در یک دنیای بیگانه به حیات خود ادامه دهند در حال انجام است. چنین منافذی زیر سطح اروپا قمر مشتری که پوشیده از یخ میباشد، نیز است. در اقیانوس ها، منافذ هیدروترمال در نزدیکی آتشفشان های زیر آب قرار دارند ، جایی که صفحات تکتونیکی در حال حرکت هستند. منافذ هیدروترمال مکان مناسبی برای رشد و تغذیه انواع موجودات ذره بینی و باکتری ها میباشد زیرا این مکان عاری از موادی مانند آهن، سولفید هیدروژن و آمونیاک میباشد.

tiny-submarine

حال، دانشمندان به فکر فرستادن یک زیردریایی به این قمر هستند تا به بررسی بیشتری در مورد حیات میکروبی بپردازند. این فکر توسط دانشمندان سوئدی مطرح شده است. زیردریایی که دانشمندان طراحی کرده اند بسیار کوچک است.، اما دانشمندان فکر می کنند ممکن است بتواند برای کشف حیات در این قمر کمک شایانی کند. این جستجوگر حیات که DADU نام دارد، یکی از پروژه های بخش تکنولوژی ریزسیستم های دانشگاه آپسالا است. این زیر دریایی برای این طراحی شده تا به جستجو در دریاچه های زیر یخچال های طبیعی زمین بپردازد.

اما آژانس فضایی اروپا قصد دارد طی ماموریتی در سال ۲۰۳۰ ضخامت یخ سطح اروپا را اندازه گیری کند و ناسا هم در حال برنامه ریزی یک ماموریت در مدار اروپا است، تا با شکافتن یخ های اروپا به چگونگی شکل گیری حیات میکروسکوپی نزدیک تر شود.

سطح اروپا پوشیده از یخ است. لذا دانشمندان فکر می کنند یک ماموریت رباتیک می تواند با سوراخ کاری روی آن، داده های بیشتری را جمع آوری کرده و اطلاعات بیشتری درباره آنچه که در زیر پنهان شده را فاش کند.چنین ابداع کوچکی هزینه کمی در بردارد و می‌توان آن را به زیر سطح ورقه یخی اروپا (قمر سیاره مشتری) جهت کاوش پرتاب کرد. این ایده شامل پرتاب زیردریایی به همراه واحد حفاری به این قمر است. این واحد همچنین داده‌های دریافتی از زیردریایی را ضبط می‌کند.

6a00d8341bf7f753ef01901d1a9634970b-500wi

اروپا نام یکی از شصت و هفت ماهِ سیارهٔ مشتری است. این ماه در سال ۱۶۱۰ میلادی توسط گالیله کشف شد. نقشه‌برداری جهانی از نقش‌های دایروی بر روی اقیانوس یخ‌زده قمر اروپا کمان‌هایی به عرض ۴۰ کیلومتر را نشان می دهد که تا صدها کیلومتر گسترده شده‌ است. این نقش‌ها معمای جدید قمر پیچیده شده در لفافه یخ هستند. فراز و نشیب‌هایی به اندازه ۵۰۰ متر در اروپا مشاهده شده‌است. دره‌های عمیق تا زمانیکه پوسته یخی به اندازه کافی ضخیم و محکم نشده باشد ناپایدار خواهند بود. مدل‌های حرارتی و مطالعات صورت گرفته تخمین می‌زنند که ضخامت لایه یخ بین ۱۰ تا ۲۰ کیلومتر باشد، هر چند که تعیین ضخامت و عمق واقعی این اقیانوس از وظایف آتی مدارگرد اروپا می‌باشد.
اروپا ششمین قمر نزدیک به مشتری بسیار بیشتر از مریخ احتمال دارد که محور تمرکز اکتشافات اخیر ناسا باشد. اقیانوس موجود در این قمر، پوسته نازک یخ و حضور اکسیدان ها، اروپا را بیشتر از سیاره سرخ مریخ به مکانی قابل سکونت تبدیل می کند.

Read More : http://www.dailygalaxy.com/my_weblog/2013/06/nasa-the-search-for-alien-life-in-infrared-light-habitats.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Europa_%28moon%29

http://venturebeat.com/2013/06/14/tiny-submarine-on-europa

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CAPTCHA