اقامت یکسالۀ ۲ فضانورد در ایستگاه فضایی آغاز شد!

0
113




ایران اکازیون:اسکات‌کلی فضانورد آمریکایی و میخاییل کورنینکو فضانورد روس ماموریت یکساله خود را در مدار زمین آغاز کردند، ماموریتی که رکوردی جدید از اقامت مداوم انسان در فضای خارج از سیاره را به ثبت خواهد رساند.

تصویری از فضانوردان "کلی" ( چپ) "کورنینکو" (راست) که قرار است یکسال در ایستگاه فضایی ساکن شوند و فضانورد "پادالکا" که شش ماه بعد به زمین باز می گردد.
تصویری از فضانوردان “کلی” ( چپ) “کورنینکو” (راست) که قرار است یکسال در ایستگاه فضایی ساکن شوند و فضانورد “پادالکا” که شش ماه بعد به زمین باز می گردد.

براساس گزارش BBC، این ماموریت طولانی‌ترین اقامت انسان در خارج از زمین در ارتفاع ۴۰۰ کیلومتری از سیاره خواهد‌ بود. فضاپیمای حامل این دو فضانورد با موفقیت به ایستگاه فضایی بین‌المللی وصل شد. دانشمندان امیدوارند پس از این ماموریت یکساله که نیمی از آن نیز بروی زمین و با کمک برادر دوقلوی اسکال کلی انجام خواهد شد، بتوانند دیدگاه دقیق‌تری از تاثیر فضا و خلاء بر بدن انسان به دست آورند. به گفته دانشمندان ارزش این اطلاعات بی حساب است زیرا به تدریج از آنها برای سفر به مریخ استفاده خواهد‌شد. کلی و کورنینکو با کمک کپسول سایوز از پایگاه فضایی بیکنور قزاقستان راهی ایستگاه فضایی بین‌المللی شدند. همراه این دو فضانورد روس دیگری در کپسول حضور داشت که البته وی ۶ ماه دیگر به زمین بازخواهد گشت.

اگرچه اقامت یکساله این دو فضانورد در ایستگاه فضایی بین‌المللی رکورد استقامتی برای این ایستگاه به شمار خواهد‌ رفت، پیش از این اقامت‌های طولانی‌تری در ایستگاه فضایی میر انجام گرفته‌است. چهار فضانورد روس در سال‌های ۱۹۹۴ و ۱۹۹۵ برای بیش از یکسال در این ایستگاه اقامت داشتند و والری پلیاکف ۴۳۷.۷ روز از زندگی خود را در این ایستگاه سپری کرده‌است. کورنینکو معتقد است آخرین اقامت طولانی‌مدت در فضا به بیست سال پیش باز می‌گردد، تکنیک‌های علمی امروزه نسبت به ۲۰ سال پیش بسیار پیشرفته‌تر شده‌اند و امروز باید بر توانایی انسان در انجام چنین پروازهای طولانی مدتی آزمایش شود، از این رو اصلی‌ترین هدف از انجام این ماموریت آزمودن انسان است.

تصویری از دوقلوها مارک کلی (چپ) و اسکات کلی(راست)
تصویری از دوقلوها مارک کلی (چپ) و اسکات کلی(راست)

کلی نیز پیش از پرواز گفت یکی از تفاوت‌های این ماموریت با ماموریت طولانی‌مدت پیشین، بین‌المللی بودن آن است. اگر قرار است باری دیگر به آنسوی مدار زمین، احتمالا به مریخ، سفر کنیم، هزینه‌های بالا و پیچیدگی ماموریت باعث خواهد شد آن ماموریت، با همکاری‌های بین‌المللی میسر شود و این پرواز، اولین گام در راسای چنین همکاری است. به نظر می‌آید در شرایط بی‌وزنی بر اعصاب بینایی درون جمجمه فضانوردان فشار زیادی وارد می‌شود و بسیاری از فضانوردان پس از بازگشت به زمین از ضعف بینایی خود گله می‌کنند. حضور این دو فضانورد برای یکسال متوالی در ایستگاه مطالعه روی چنین اختلالاتی را میسر خواهد‌ ساخت.

مورد اسکات‌کلی اما برای دانشمندان از جذابیت بیشتری برخوردار است زیرا قل همسان او، مارک کلی که در سال ۲۰۱۱ خود را از حرفه فضانوردی بازنشسته ساخت، روی زمین حضور دارد و قرار است از هر دوی آنها برای مطالعه بدن انسان استفاده شود. نظریه‌های نسبیت پیش‌بینی می‌کنند که اسکات زمانی که در مدار زمین قرار دارد، دیرتر از مارک پیر خواهد‌ شد، البته تنها چند میلی‌ثانیه در سال دیرتر.

سایت علمی بیگ بنگ / منبع: BBC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CAPTCHA