تصاویری شگفت انگیز از زحل و قمرهایش

0
152




ایران اکازیون:سیاره زحل در فاصله یک میلیارد و ۴۴۸ میلیون کیلومتری زمین، دومین سیاره بزرگ منظومه شمسی محسوب می‌شود که ۶۲ قمر در اطراف آن گردش می‌کنند. در این پست می توانید تصاویر شگفت انگیز و واضح از زحل و قمرهایش را مشاهده کنید.

شکوه و هیبت سیارۀ زحل با حلقه های دورش به همراه قمرش تیتان، چشم نواز است.
شکوه و هیبت سیارۀ زحل با حلقه های دورش به همراه قمرش تیتان، چشم نواز است.

به گزارش ایسنا، فضاپیمای کاسینی ناسا از زمان ورود خود به مدار این سیاره در سال ۲۰۰۴ به ارسال تصاویر و داده‌هایی از این سیاره و قمرهای آن به زمین پرداخته است. مجموعه‌ای از تصاویر ارتقا یافته این فضاپیما منتشر شده که به نمایش جزئیات و زیبایی‌هایی که در تصاویر قبلی پنهان مانده بودند، پرداخته است.

در این تصویر قمر رئا در مقابل تیتان که در پس زمینه قرار دارد قابل مشاهده هستند.
در این تصویر قمر رئا در مقابل تیتان که در پس زمینه قرار دارد قابل مشاهده هستند.

این تصاویر خارق‌العاده توسط گوردون اوگارکوویچ، برنامه‌نویس ایجاد شده‌اند. وی مجموعه جالبی از ویژگیها را بر روی این سیاره عظیم گازی و قمرهای آن از جمله تیتان و دیونه نمایش داده است. قمر دیونه برای مثال با دهانه‌های آبله‌ مانند در سراسر سطح آن قابل مشاهده است. در تصویر دیگر، این قمر در کنار تیتان که بزرگترین قمر زحل است، بسیار کوچکتر دیده می‌شود زیرا کاسیتی در گذری نادر موفق به مشاهده این دو جسم در نزدیکی هم شده است.

در این تصویر قمر دیونه در مقابل تیتان دیده می شود. فاصله کاسینی تا تیتان  3.163 میلیون کیلومتر و فاصله تا دیونه 1.611 میلیون کیلومتر است.
در این تصویر قمر دیونه در مقابل تیتان دیده می شود. فاصله کاسینی تا تیتان ۳.۱۶۳ میلیون کیلومتر و فاصله تا دیونه ۱.۶۱۱ میلیون کیلومتر است.

جو مه‌آلود قمر تیتان نیز با جزئبات دقیق در تصاویر به همراه یک خط آبی نازک در محل پایان یافتن جو و آغاز فضا قابل مشاهده است. همچنین تصویر سیاره زحل و حلقه‌های آن با ترمیماتی که توسط اوگارکوویچ روی آن انجام داده، به شکلی که قسمتی از آن با نور خورشید روشن شده است، دیده می‌شود.

در این تصویر جو غلیظ "تیتان" قمر زحل مشخص است.
در این تصویر جو غلیظ “تیتان” قمر زحل مشخص است.

در ماههای اخیر، فضاپیمای کاسینی تصاویر خیره‌کننده‌ای از منظومه زحل به نمایش گذاشته است. در اواخر ماه نوامبر، ناسا اعلام کرد که کاسینی دقیق‌ترین نقشه‌های تا به امروز را از چندین قمر زحل تهیه کرده است.

در این تصویر سطح انسلادوس با جزئیات عالی در زیر نور خورشید مشخص است. دانشمندان معتقدند در زیر سطح این قمر اقیانوسی از آب نهفته است.
در این تصویر سطح انسلادوس با جزئیات عالی در زیر نور خورشید مشخص است. دانشمندان معتقدند در زیر سطح این قمر اقیانوسی از آب نهفته است.

این تصاویر شامل سطح یخی انسلادوس که از اقیانوس مایعی در زیر سطحش برخوردار بوده است. کاسینی همچنین نور خورشیدی را بر روی سطح یکی از دریاچه‌های تیتان شناسایی کرده که تائیدکننده وجود مایع در سطح این قمر است. داده‌های منتشر شده نشان می‌دهد که تپه‌های شنی در تیتان وجود داشته که ممکن است در اثر وزش باد در این قمر شکل گرفته باشند.

تصویری از قمر کوچک و غیر منظم اپیمتئوس با قطری حدود 130 کیلومتر
تصویری از قمر کوچک و غیر منظم اپیمتئوس با قطری حدود ۱۳۰ کیلومتر

ماموریت کاسینی در اطراف زحل تا سال ۲۰۱۷ ادامه خواهد یافت و در پایان با پایان یافتن سوختش در جو سیاره برای جلوگیری از آلوده کردن قمرهای اطراف سقوط خواهد کرد.

سایت علمی بیگ بنگ / منبع: dailymail

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CAPTCHA