ایران اکازیون:دانشمندان اعلام کردند پس از ۴۰۰ سال از زمان کشف بزرگترین قمر منظومه شمسی «گانیمد» نخستین نقشه از سطح آن تهیه شد. دانشمندان ناسا با دریافت تصاویر و تهیه نقشه جدید اعلام کردند، امکان حیات بیگانه در گانیمد امکان پذیر است.
تصاویر ارائه شده از سطح پر از گودال گانیمد که توسط فضاپیمای ویجر ۱ و ۲ تهیه شده است.
«گانیمد» بزرگترین قمر منظومه شمسی است و از عطارد و پلوتو بزرگتر بوده و فقط اندکی از مریخ کوچکتر است. محققان و دانشمندان ناسا با بررسی تصاویر کاوشگر ویجر ۱ و ۲ و همچنین فضاپیمای گالیله، امکان حیات بیگانه روی گانیمد بزرگترین قمر سیاره مشتری را بررسی کردند. طبق آخرین گزارش ناسا، این بار دانشمندان و ستارهشناسان «گانیمد»، بزرگترین قمر مشتری و شگفتانگیزترین و حجیمترین قمر منظومه شمسی را قابل سکونت اعلام کردهاند. این قمر اسرارآمیز با میدان مغناطیسی بسیار قوی دارای اقیانوس زیرزمینی است.
نقشه ارائهشده، چهارمین نقشهای است که یک قمر سیارهای را پوشش میدهد و نقشههای دیگر متعلق به «ماه» زمین و «آیو» و «کالیستوی» مشتری هستند. نخستین نقشه جغرافیایی جهان از این قمر عظیم و پوشیده از یخ پس از ۴۰۰ سال از زمان کشف آن توسط گالیله ارائه شده و ویژگیهای جغرافیایی متنوع این جرم کیهانی را به نمایش میگذارد و همچنین هرج و مرج ظاهری سطح پیچیده آن را به نوعی نظم میبخشد. این نقشه به دانشمندان علوم سیارهای در رمزگشایی از تکامل این جهان یخی کمک خواهد کرد و مشاهدات فضاپیمایی آینده از آن را ارتقا خواهد بخشید
فضاپیمای ویجر ۲ ناسا این تصویر رنگی از گانیمد قمر مشتری و بزرگترین قمر در منظومه شمسی را در تاریخ ۷ ژوئیه ۱۹۷۹ از فاصله ۱.۲ میلیون کیلومتری گرفته است.
«جفری کالنیز» از استادان دانشگاه «ویتون» واقع در ماساچوست امریکا، تصویری از این قمر شگفتانگیز را منتشر کرد که نشانههایی از امکان زندگی و آبهای موجود در آن را به روشنی نشان میدهد. «گانمید» بزرگترین و هفتمین قمر سیاره مشتری است که ویژگیها و ساختار منحصر به فردی دارد. پس از مریخ، ناحیه درونی قمرهای یخی مشتری بهترین نامزدها برای محیطهای قابلسکونت حیات در منظومه شمسی به شمار میآیند.
مطالعه بیشتر در : space , dailygalaxy