رقابت کشورها برای سفر به مریخ

0
155



mars-life-1-exomars-2016به گزارش بیگ بنگ به نقل از ایسنا، در حال حاضر ربات‌های این برنامه در اطراف سیاره سرخ یا روی سطح آن در گردش هستند. برخی از پروژه‌ها بر ساختار و ترکیب مریخ تمرکز دارند و سایرین به دنبال نشانه‌هایی از حیات هستند. کارشناسان معتقدند با ارتقای درک دانشمندان از این سیاره، ماموریت‌های بسیار زیاد دیگری در راه خواهند بود. در اینجا به شرکت‌ها و کشورهایی که در این برنامه شرکت دارند، اشاره شده است:

آمریکا: در سال ۲۰۱۸ ناسا احتمالا فرودگر InSight خود را پرتاب خواهد کرد و دو سال بعد، کاوشگر مارس ۲۰۲۰ را برای اثبات وجود نشانه‌های حیات در گذشته مریخ ارسال می‌کند. این سازمان همچنین قصد دارد یک مدارگرد چندمنظوره فوق پیشرفته را در دهه ۲۰۲۰ به این سیاره بفرستد.

اروپا: آژانس فضایی اروپا و روسیه با همکاری هم در حال ساخت پروژه دو مرحله‌ای “اگزومارس” به دنبال حیات در مریخ هستند. مرحله اول شامل یک مدارگرد ردیاب متان و یک ماژول فرودگر است که در ماه اکتبر به سیاره سرخ خواهد رسید. مرحله دوم نیز که در سال ۲۰۲۰ ارسال خواهد شد، یک کاوشگر مجهز به مته است.

mars-life-2-exomars-2020چین: مقامات این کشور قصد دارند یک کاوشگر را تا سال ۲۰۲۰ به مریخ ارسال کنند. آن‌ها همچنین قصد برنامه‌هایی برای جمع‌آوری نمونه از این سیاره و بازگرداندن آن‌ها به زمین تا حدود ۲۰۳۰ دارند.

هند: فضاپیمای ماموریت مدارگرد ماه مانگالیان در سپتامبر ۲۰۱۴ به کار مشغول شد. سازمان تحقیقات فضایی هند همچنین با ناسا در حال بررسی برای ارتقای همکاری‌ها بین دو ملت برای اکتشاف مریخ هستند.

ژاپن: سازمان اکتشاف هوافضای ژاپن اکنون در حال برنامه‌ریزی برای پرتاب ماموریتی به یکی از قمرهای مریخ یعنی فوبوس و دیموس است تا نمونه‌های آن‌ها را به زمین بازگرداند. فرود بر روی این قمرها برای دهه ۲۰۲۰ برنامه‌ریزی شده است.

امارات متحده عربی: این کشور خاورمیانه‌ای قصد دارد یک مدارگرد مریخ را در سال ۲۰۲۰ توسط ژاپن به فضا ارسال کرده و ارتباط بین آب‌هوای کنونی و قدیم سیاره را بررسی کند.

mars-life-4-mars-spacex-dragonشرکت اسپیس‌ایکس: به گفته الون ماسک، رئیس شرکت اسپیس‌ایکس، شرکت وی تا سال ۲۰۱۸ یک فضاپیمای بدون سرنشین دراگون را به مریخ ارسال خواهد کرد تا راه را برای سفر انسان به این سیاره تا سال ۲۰۲۵ هموار کند.

به گفته جیمز کاروین، دانشمند ارشد ناسا، برنامه مریخ یک رقابت نیست بلکه نمایشی از علاقه جهانی به مرزهای مریخ برای گسترش تصور بشریت و قابلیت‌های فنی برای تصرف آن است.

سایت علمی بیگ بنگ / منبع: space.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CAPTCHA