ایران اکازیون:مفهوم سرعت فراتر از نور به لطف فیزیکدان ناسا بهزودی از دل داستانهای علمیتخیلی خارج شده و در جهان واقعیت قدم خواهدگذاشت.
به گزارش همشهری آنلاین از CNN، هارولد وایت، فیزیکدان ناسا از سال ۲۰۱۰ درتلاش برای ساخت فضاپیمایی با سیستم رانشی سریعتر از سرعت نور یا FTL است که امکان حرکت فضاپیماها را در سرعتی بیشتر از ۳۰۰ هزار کیلومتر بر ثانیه فراهم خواهدآورد. وایت که رئیس تیم رانش پیشرفته ناسا است، بهتازگی تصاویری از طرح فضاپیمایی که سریعتر از نور سفر خواهد کرد را منتشر ساختهاست. این تصاویر که توسط یکی از اعضای تیم طراحی وایت خلق شدهاند، جزئیات تکنولوژیکی این فضاپیما را نمایش میدهند و هیچ شباهتی به فضاپیماهای داستانهای جنگهای ستارهای ندارد. مارک رادمیکر برای خلق این تصاویر هزار و ۶۰۰ ساعت زمان صرف کردهاست.
درحال حاضر، حرکت سریعتر از نور تنها در فیلمها و داستانهایی مانند جنگهای ستارهای امکانپذیرند،از این رو وایت فضاپیمای خود را IXS Enterprise نامگذاری کردهاست، نام فضاپیمایی که در فیلم جنگهای ستارهای توسط کاپیتان جیمز تی کرک هدایت میشد. وایت سال گذشته در کنفرانس فضایی که در فونیکس برگزار شد، درباره طرحش توضیحاتی داد. وی پیچ و تابهای فضا را، روزنهای در نظریه نسبیت عام که امکان سفر در مسافتهای بسیار طولانی را در مدت زمانی بسیار کوتاه فراهم میآورد، عاملی برای کاهش طول سفرهای چندهزار ساله به چند روزه توصیف کرد.
وی پیچ و تاب فضایی را کهکشانی دورافتاده توصیف کرد که میتواند نور را در اطراف خود منحرف سازد، پدیدهای که میتواند فضا را در پس و پیش فضاپیما پیچ و تاب داده و با وسعت بخشیدن به فضای پشت فضاپیما، آن را در زمان به جلو براند. وایت با مطالعه نظریات فیزیکدانی بهنام میگل آلکوبیر که در سال ۱۹۹۴ برای اولین بار مدل ریاضیاتی رانش سریعتر از نور را مطرح ساخت، نسخهای دیگر از این نظریه را در قالب این فضاپیما ارائه کرد. نیروی رانشی وایت فراتر از فضا رفته و فاصله میان دو نقطه را کوتاه میسازد و به فضاپیما امکان سفر با سرعتی بالاتر از نور را میدهد. چنین فضاپیمایی از محدودیتی بهنام محدودیت سرعت برخوردار نخواهد بود. عملی شدن چنین فناوری میتواند امکانات بیشتری را برای سفرها و اکتشافات فضایی که درحال حاضر محدود به کمبودهای تکنولوژی رانش در فضا هستند، فراهم آورد.
با اینهمه تکنولوژی ساخت چنین فناوری و فضاپیمایی درحال حاضر موجود نیست با اینهمه مدلهای ارائه شده از فضاپیما میتواند الگویی برای ساخت آن در زمان وجود تکنولوژیهای لازم باشند. هنوز هیچ مدرکی مبنی بر امکان وجود رانش سریعتر از نور وجود ندارد،اما این آژانس همچنان به آزمایشهای خود در این زمینه ادامه میدهد،اگرچه هیچ تضمینی نیز برای موفقیت وجود ندارد.
منبع: CNN