شبیه‌سازی روند تشکیل و پراکندگی اَبرهای مریخ

0
114




بیگ بنگ:- سازمان فضایی آمریکا (ناسا) با استفاده از یک اَبَررایانه نحوۀ شکل‌گیری و پراکندگی ابرهای موجود در آسمان سیاره مریخ را در طول یک شبانه روز شبیه‌سازی کرد.

full cap along chasma v xبه گزارش بیگ بنگ به نقل از ایرنا، ما معمولا مریخ را یک سیاره خشک و بیابانی تصور می‌کنیم. اگرچه این تصور تا حد زیادی درست است اما مقدار ناچیزی آب به شکل بخار در اتمسفر این سیاره وجود دارد. مریخ حتی مثل زمین چرخه آب خودش را نیز دارد که در طی آن بخار آب به اتمسفر وارد شده و در آنجا ابرهای نازک تشکیل می‌دهد. مریخ‌نورد کنجکاوی(Curiosity) تصاویری را از ابرهایی که در آسمان سیاره مریخ می‌چرخند، ثبت کرده است که شباهت فوق‌العاده‌ای به ابرهای موجود در زمین دارند.

دانشمندان می‌دانند که این ابرها نقش مهمی در شکل‌دهی به اقلیم مریخ ایفا می‌کنند، اما پیش‌تر اطلاعات زیادی در مورد نحوۀ شکل‌گیری و حرکت آن‌ها در طول روز وجود نداشت. اخیرا ناسا از یک اَبررایانه برای شبیه‌سازی آب و هوای مریخ استفاده کرده است که حرکت و متفرق شدن ابرها را در گذر زمان در آسمان این سیاره نشان می‌دهد.

pZtphNYLuCGhiWwcWwqاین شبیه‌سازی که از سوی محققان مرکز مدلسازی اقلیم مریخ انجام شده، فصل تابستان را در نیمکره شمالی این سیاره نشان می‌دهد که در آن ابرها در طول شب در اطراف خط استوا تشکیل شده و درست پیش از سپیده‎‌دم به متراکم‌ترین حالت خود می‌رسند. در طول روز این ابرها به آرامی متفرق و پراکنده شده و با غروب آفتاب دوباره تشکیل می‌شوند.

محققان برای به دست آوردن حجم عظیم اطلاعاتی که برای شبیه سازی اقلیم کل مریخ نیاز داشتند، از اَبَرکامپیوترهای پیشرفته ناسا استفاده کردند. درک نحوه شکل‌گیری اقلیم امروز مریخ به ما در فهم کارکرد این اقلیم در گذشته کمک می‌کند. دانشمندان بر این باورند که زمانی بر روی سطح مریخ آب وجود داشته به این معنا که در گذشته این سیاره از قابلیت میزبانی از حیات برخوردار بوده است.

سایت علمی بیگ بنگ / منبع: space.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CAPTCHA