ایران اکازیون:در این تصویر ِ فضاپیمای کاسینی نیمکرۀ داخلی قمر انسلادوس که به سمت زحل قرار دارد، دیده می شود. این عکس در نوامبر سال ۲۰۱۶ گرفته شده، یعنی وقتی کاوشگر کاسینی در فاصلۀ ۱۳۰ هزار کیلومتر تا هلال روشن قمر انسلادوس به سمت خورشید، قرار داشت.
در واقع، این دنیای دوردست بیش از ۹۰ درصد از نور دریافتی از خورشید را بازتاب می دهد و سطحش همانند برف تازه انعکاسپذیر است. انسلادوس با قطر ۵۰۰ کیلومتر یک قمر فعال است. دادهها در حین پرواز فضاپیمای کاسینی جمعآوری شدند و سالها عکسبرداری وجود آبفشانهای برجستهای را در قطب جنوب و یک اقیانوس جهانی از آب مایع را در زیر پوستۀ یخی انسلادوس اثبات کرده است.
انسلادوس یکی از ۶۲ قمر شناخته شده سیارۀ زحل میباشد، قمری که هر ۳۸.۱ روز زمینی یک بار به دور این سیاره میچرخد و دمای آن حدود منفی ۱۸۰ درجه سانتیگراد است. سطح انسلادوس با لایههای ضخیمی از یخ پوشیده شده و وجود آبفشانها و یخ فشانهایی که از لایههای زیرین انسلادوس به سطح آن فوران می کند در برخی تصاویر فضاپیمای کاسینی ثبت شده است، از این رو دانشمندان به وجود اقیانوسی از آب در زیر لایههای یخ زدۀ این قمر پی بردهاند.
سایت علمی بیگ بنگ / منبع: apod