کاوشگر جونو با موفقیت وارد مدار مشتری شد!

0
153




ایران اکازیون:سازمان فضایی آمریکا (ناسا) اعلام کرد، کاوشگر جونو پس از سفری ۵ ساله با موفقیت در مدار مشتری قرار گرفت. قرار گرفتن فضاپیمای جونو در مدار مشتری پس از روشن شدن یکی از موتورهای آن برای کند شدن سرعت نزدیک شدن آن به سیاره و کاهش گرفتار شدن آن در گرانش این سیاره صورت گرفت.

تصویری هنری از رسیدن کاوشگر جونو به مدار مشتری
تصویری هنری از رسیدن کاوشگر جونو به مدار مشتری

به گزارش بیگ بنگ، اسکات بولتون، دانشمند شماره یک این مأموریت اعلام کرد همه چیز طبق برنامه پیش رفته و جونو در مدار مورد نظر قرار گرفته است. این در حالی است که طی روزهای گذشته برخی نگران آن بودند که با توجه به سرعت بسیار زیاد این کاوشگر، استقرار آن در مدار مشتری با شکست همراه شده و تنها نظاره گر عبور آن از کنار این سیاره غول پیکر باشیم.

عکسی از سیاره ی گازی مشتری و بزرگترین قمرش گانیمد، که توسط کاوشگر کاسینی چند سال پیش ثبت شده است.
عکسی از سیاره ی گازی مشتری و بزرگترین قمرش گانیمد، که توسط کاوشگر کاسینی چند سال پیش ثبت شده است.

مجموعه پیام های ارسالی از این فضاپیما تایید می کند که مانور ترمز جونو طبق برنامه انجام شده است. دانشمندان در نظر دارند از این فضاپیمای بدون سرنشین که پنج سال قبل راهی فضا شد، برای دریافت اطلاعات از اعماق سیاره مشتری استفاده کنند. آنها تصور می کنند که ساختار و شیمی داخل این سیاره، سرنخ هایی را در مورد چگونگی تشکیل این جهان غول پیکر در حدود چهار و نیم میلیارد سال پیش ارائه می دهد.

ساختار داخلی سیاره ی مشتری
ساختار داخلی سیاره ی مشتری

مهندسان پیش از این هشدار داده بودند که روشن شدن موتور جونو پرمخاطره است. تاکنون هیچ فضاپیمایی جرات نزدیک شدن به مشتری را نداشته است؛ کمربند تابش شدید این سیاره می تواند دستگاه های الکترونیکی محافظت نشده را ویران کند. براساس محاسبه صورت گرفته، قرارگیری کاوشگر جونو در مدار، با قرار گرفتن در معرض یک میلیون اشعه ایکس دندانپزشکی برابر است. اما این کاوشگر همچون دستگاه تانک از لایه ای تیتانیوم ساخته شده است و ۳۵ دقیقه روشن شدن موتور آن ظاهرا بدون مشکل انجام شد. گرچه هنوز خطرات ناشی از تابش وجود دارد، اما جونو از این پس باید بتواند ابزارهای خود را برای آغاز سنجش آنچه درون ابرهای کدر مشتری قرار دارد، آماده سازد.

لوگوی گوگل نیز بخاطر این موفقیت تغییر کرد.
لوگوی گوگل نیز بخاطر این موفقیت تغییر کرد.

جونو که برگرفته از الهه رومیان و به معنای همسر مشتری است دارای ۹ ابزار علمی قدرتمند است که در قلب آن جای گرفته اند. ماموریت کاوشگر فضایی جونو، که ساخت و پرتاب آن یک میلیارد و یکصد میلیون دلار هزینه برداشته است، بیست ماه به طول می‌انجامد و کارشناسان انتظار دارند با دریافت و بررسی اطلاعات گردآوری شده توسط این سفینه به شناخت بهتری از مشتری دست یابند. تاکنون مشاهده این سیاره فقط از بالای توده اجرام اطراف آن صورت امکانپذیر بود و این نخستین باری است که اطلاعاتی گسترده‌تر و شفاف‌تری از محلی نزدیک به سطح سیاره در اختیار پژوهشگران قرار خواهد گرفت.

اطلاعاتی از کاوشگر جونو و نحوه ی این سفر پنج ساله
اطلاعاتی از کاوشگر جونو و نحوه ی این سفر پنج ساله

اکنون این کاوشگر در ارتفاع ۴۲۰۰ کیلومتری بالاتر از ابرهای مشتری مستقر شده که این نزدیکترین فاصله ای است که تاکنون یک کاوشگر نسبت به مشتری داشته است. همانطور که پروفسور استن کاولی از دانشگاه لستر انگلیس می گوید، این مأموریت نتیجه ۱۵ سال تحقیق بوده است. در واقع آغاز مأموریت جونو به سال ۲۰۰۱ باز می گردد. در زیر ویدئویی را که جونو پیش از رسیدن به مشتری و اقمارش به ثبت رسانده را مشاهده می کنید:

دانلود ویدئو

جونو حدود ۲.۸ میلیارد کیلومتری در راه بوده و حالا خود را به مشتری رسانده است. این سیاره آنقدر از زمین دور است که سیگنالهای ارسال شده ۴۸ دقیقه بعد به آن می رسد. مأموریتهای قبلی که به سوی این سیاره انجام شده مبتنی بر سوخت اتمی بوده اما این نخستین مأموریت مبتنی بر سلولهای خورشیدی است که همین نکته بر اهمیت آن افزوده است. پایان این مأموریت در نوع خود جالب است. ناسا در نظر دارد تا در پایان مأموریت جونو، آن را در اتمسفر مشتری نابود کند تا با این کار مانع از برخورد احتمالی آن با اقمار این سیاره شود.

سایت علمی بیگ بنگ / منابع بیشتر: BBC NASAtheguardian.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CAPTCHA