کشف جرمی ناشناخته در مدار کهکشان راه شیری

0
164




ایران اکازیون:دانشمندان موفق به کشف کهکشان کوتوله پنهانی شده‌اند که در مدار کهکشان راه شیری در چرخش است و می تواند دیدگاه دانشمندان را نسبت به چگونگی عملکرد ماده تاریک در کنار هم نگه داشتن کهکشان‌ها تغییر دهد.

galaxis-2به گزارش بیگ بنگ به نقل از همشهری، دلیل پنهان بودن این کهکشان کوتوله از چشم اخترشناسان کم‌فروغ بودن بیش از اندازه آن است، در واقع این کهکشان کم‌نورترین کهکشان اقماری‌ است که تا به امروز مشاهده شده‌است و این کشف نشان می‌دهد احتمالا تعداد بیشتری از چنین کهکشان‌هایی در اطراف ما در حرکتند. در حال حاضر نزدیک به ۵۰ کهکشان شناخته شده در مدار کهکشان راه شیری در چرخشند، و تقریبا ۴۰ مورد از آنها کم نورند، از این رو در دسته کهکشان‌های کروی کوتوله قرار می‌گیرند.

شاید ۵۰ کهکشان اقماری یا کوتوله به نظر زیاد باشد،‌ اما مشکل اینجاست که براساس درک موجود از ماده تاریک و چگونگی تاثیر آن بر تشکیل کهکشان‌ها، باید صدها کهکشان این چنینی در مدار راه شیری در حرکت می‌بودند. این موضوعی است که به مسئله قمرهای گم شده مشهور است و اخترشناسان تاکنون موفق به توضیح آن نشده‌اند،یا درک بشر از ماده تاریک بر پایه‌ای اشتباه بنا شده و یا تمامی این کهکشان‌ها از دید بشر پنهان مانده‌اند.

اکنون محققان به این نتیجه رسیدند که احتمال دومی قوی‌تر است. تا به امروز امکان رصد کهکشان‌هایی تاریک‌تر از قدر مطلق ۸- برای دانشمندان وجود نداشت. قدر مطلق میزان درخشندگی یک جرم کیهانی را که از فاصله ۳۲.۶ سال نوری قابل مشاهده‌ است، تعیین می‌کند. در مقایسه با این کهکشان جدید،‌ قدر مطلق کهکشان آندرومدا منفی ۲۱.۷۷ و قدر مطلق ابر ماژلانی بزرگ منفی ۱۸.۳۵ است. از این رو اگرچه منفی ۸ بسیار کم‌نور است، اما کهکشان جدید از این میزان نیز تاریک‌تر بوده و قدر مطلق آن منفی ۰.۸ است و همین موضوع آن را به تاریک‌ترین کهکشانی تبدیل کرده که تاکنون رصد شده‌‌ است.

161121155920_1_900x600
موقعیت کهکشان کوتوله سنبله در اطراف کهکشان راه شیری

کهکشان کوتوله ی جدید، سنبله ۱ نامگذاری شده‌ است، زیرا در مسیر صورت فلکی سنبله قرار گرفته‌ است. این کهکشان با استفاده از تلسکوپ ۸.۲ متری سوبارو در هاوایی رصد شده‌ است زیرا این تلسکوپ از دیافراگم بزرگی برخوردار است و می‌تواند نسبت به دیگر تلسکوپ‌ها نور بیشتری دریافت کند. این تلسکوپ توانست بخشی بزرگ از آسمان شب را با استفاده از ابزاری به نام دوربین هایپر سوپریم رصد کرده و مناطقی با تراکم بیش از اندازه ستارگان را بیابد و سپس این مناطق را برای یافتن کهکشان‌های تاریک مورد بررسی بیشتر قرار دهد.

براساس این اطلاعات، سوبارو توانست کهکشان تاریک سنبه ۱ را که وسعتی برابر ۲۴۸ سال نوری دارد و در فاصله ۲۸۰ هزار سال نوری از خورشید واقع شده را کشف کند. مهمتر از کشف این کهکشان، یافتن راهی برای رصد این نوع از کهکشان‌ها است که اخترشناسان را هیجان‌زده ساخته‌، زیرا اکنون امکان رصد تعداد بیشتری از این کهکشان‌ها به وجود آمده‌ است. جزئیات بیشتر این پژوهش در Astrophysical Journal منتشر شده است.

سایت علمی بیگ بنگ / منبع: sciencealert.com

اطلاعات بیشتر: subarutelescope.org

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CAPTCHA