کشف سیاهچاله‌ای که یک ستارۀ نوترونی را بلعید!

0
169



ایران اکازیون:دانشمندان در یک کشف بزرگ بالاخره با استفاده از “امواج گرانشی” توانستند برخورد یک ستاره نوترونی با یک سیاه‌چاله را ثبت و شناسایی کنند. این اجرام ۹۰۰ میلیون سال نوری از زمین فاصله دارند، یعنی این رویداد مربوط به ۹۰۰ میلیون سال پیش است.

astrophysicists detectبه گزارش بیگ بنگ، چه اتفاقی می‌افتد وقتی یک سیاهچاله یک ستاره نوترونی را نابود کند؟ تحلیل محققان نشان می‌دهد که چنین رویدادی “امواج گرانشی” به نام رویداد GW200115 را تولید کرد. برای درک بهتر این رویداد غیرمعمول، این ویدئوهای برجسته شبیه‌سازی شده است. این ویدئوی تصویرسازی با چرخش یک سیاهچاله (با حدود ۶ برابر جرم خورشید) و یک ستاره نوترونی (با ۱.۵ برابر جرم خورشید) به دور یکدیگر و انتشار مقدار زیادی تابش گرانشی آغاز می‌شود.

سرعت این مارپیچ دوگانه رفته‌رفته زیاد می‌شود تا زمانی که ستاره نوترونی کاملاً توسط سیاهچاله جذب شود. به دلیل اینکه ستاره نوترونی در حین برخورد دچار فروپاشی نشد، نور کمی توانست فرار کند که این با مشاهدات، مطابقت دارد. سیاهچاله باقی مانده به طور مختصر می‌چرخد و همچنان که تحلیل می‌رود، “امواج گرانشی” نیز از بین می‌روند. این ویدئوهای تایم‌لپس ۳۰ ثانیه‌ای کوتاه به نظر می‌رسد، اما در واقع ۱۰۰۰ برابر طولانی‌تر از رویداد واقعی ادغام هستند.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CAPTCHA